Какво правим във връзка с COVID-19

Скъпи приятели,

във връзка с извънредното положение, предизвикано от разпространението на COVID-19, се наложи да въведем някои промени в дейностите си. Смятаме, че сме длъжни да направим всичко нужно, за да запазим здравето на нашата общност, затова от 13 март 2020 отменихме всички наши събития, както и всички събития в общностния ЛГБТИ център Rainbow Hub.

Отмяната на срещи на живо не означава, че няма да бъдем заедно! Вярваме, че в трудни моменти е още по-важно да се подкрепяме, затова преоткриваме нови начини да се срещаме. Повечето ни събития в момента се провеждат онлайн В отговор на кризисната ситуация стартирахме и нови инициативи, които да бъдат в подкрепа на ЛГБТИ общността в България. На тази страница ще намерите актуална информация за всичките ни актуални общностни дейности, като и промени, които извършваме във връзка с Covid-19.

⭐ Хуманитарен фонд за ЛГБТИ+ хора

Билитис стартира хуманитарен фонд в подкрепа на ЛГБТИ+ хора, попаднали във финансово затруднение в следствие на епидемията от COVID-19. Целта на инициативата е да бъдем солидарни с тези, които имат най-голяма нужда в този труден период.

Фондът предоставя ваучери за храна и лекарства, както и финансова подкрепа за спешни медицински и жилищни разходи.

lgbt bilitis goups

🏳️‍🌈 Групите ни за взаимопомощ продължават да се срещат онлайн

Всичките ни групи за взаимопомощ продължават да проведат редовно своите срещи в онлайн формат. Билитис фасилитира 4 групи за взаимопомощ на ЛГБТИ хора, които предоставят пространство за споделяне, намиране на подкрепа и създаване на общностни, това са групата взаимопомощ на ЛГБТИ младежи (BraveLab), на ЛБТ жени (QueerFemme), на транс и интерсекс хора (T.I.A.) и на бисексуални хора (BInonymous). Можете да се включите в групите като ни пишете от формата за контакт по-долу.

🚨 6 април: Младежки живот по време на извънредно положение: Мисията е възможна! (приключила дейност)

Тино от групата ни за взаимопомощ на ЛГБТИ младежи BraveLab се включи в инициативата на УНИЦЕФ България “Младежки живот по време на извънредно положение: Мисията е възможна”. В рамките на кампанията младежи споделят креативни идеи за прекарване на времето вкъщи по смислен и приятен начин. Вижте как Тино прекарва своето  време вкъщи:.

🤗 На 28 март стартира #СГрижаЗаМен (приключила дейност)

#СГрижаЗаМен са поредица от онлайн срещи-дискусии за помощ и самопомощ за ЛГБТИ хора по време на извънредното положение. Неминуемо, извънредната ситуация, свързана с коронавирус, оказва въздействие на всекидневието ни, което може да предизвика допълнителен стрес, тревожност, депресия или други трудности. Ние от Билитис вярваме, че в трудните моменти е още по-важно да бъдем заедно. Ето защо стартирахме поредица от безплатни онлайн срещи за психологическа подкрепа за ЛГБТИ хора.

Срещите се провеждат онлайн всяка събота в 13 ч. Включи се като се регистрираш през формата ни за контакт по-долу или ни пиши на [email protected]. В графа „Относно“ отбележи „С грижа за мен“.Срещите се водят от Елза Калоянова, психолог и психотерапевт, която има опит в работа с ЛГБТИ общността.

lgbt bilitis yoga

🧘 Йога в Хъба се премества онлайн (приключила дейност)

Редовната йога практика, която се провеждаше в Rainbow Hub също премина в онлайн вариант. Всеки понеделник от 20:00 нашата йога инструкторка Анджи се включва на живо във фейсбук групатата за йога с интересни упражнения и притчи, с които да намалим напрежението и да постигнем мир със себе си и ситуацията. За включване в групата ни пишеете чрез формата за контакт по-долу.

Свържете се с нас

Ако имате нужда от повече информация за бъдещи дейности и събития, искате да се включите в някоя от групите ни за взаимопомощ или просто искате да ни оставите съобщение, не се колебайте да ни пишете.