Щастливи сме да обявим, че успяхме да подкрепим представители на ЛГБТИ+ общността, засегнати от COVID-19 кризата през нашия Хуманитарен фонд. Тази не толкова щастлива, но пък важна новина показва значимостта на солидарността към общността и взаимопомощта помежду ни!

В първите два етапа на Хуманитарния Ковид фонд, успяхме да помогнем на 12 души от общността в тези трудни времена. С общ бюджет от 3140лв. успяхме да ги снабдим с лекарства, средства за сметки, наем и храна. 

В рамките на Хуманитарния фонд бяха подкрепени представители на всички ЛГБТИ+ подобщности. Няма да разкриваме имената на получилите подкрепа, но можем да споделим, че сред тях има включително лесбийки, бисексуални, гей мъже, транс и интерсекс хора от различни възрасти и населени места. 

Важно е да отбележим, че подкрепата ни продължава, като се опитваме да сме солидарни към най-нуждаещите се от подкрепа. Някои от бенефициентите страдат от хронични и онкологични заболявания, което предизвиква допълнителни разходи за лечение и медикаменти. За съжаление голяма част от бенефициентите не поддържат добри отношения със семейството си, заради хомофобски и трансфобски настроения, което ги оставя без семейна подкрепа в този труден период.  Този проблем ги излага на още по-голям риск от изключване и липса на подкрепа.

Инициативата Хуманитарен фонд на Билитис ще продължи и с трето издание, което ще обявим много скоро. А до тогава, знайте, че ако имате нужда от подкрепа, ние сме тук, за да ви чуем!

Нека бъдем солидарни!