– Кои са Футбол Радар и каква е вашата мисия?

Футбол Радар е компания с офиси в Лондон, Ливърпул и Пловдив, която разкрива футбола на научно ниво. Компанията е създадена с една ясна мисия – да предоставя възможно най-преци;ните футболни анализи. Експертните ни анализи се основават на качествена методология, която ни отличава от повечето компания, които се занимават с футболни анализи. Ние прилагаме структурирана оценка на всяко събитие по време на футболната среща, и след това прецизираме информацията посредством каличествения ни модел. По този начин нашият краен продукт е не просто информация, а прецизни данни, които са ясни и разбираеми, и на базата на които нашите клиенти могат да базират разумни и компетентни решения.

 

– Защо подкрепяте футболния турнир на София Прайд 2019?

От самото си основаване Футбол Радар се гордее с осигуряване на приемаща среда. Наш приоритет винаги е бил да създадем работна атмосфера, в която много различни хора ще работят съвместно без никой да се чувства дискриминиран. Работейки в сфера, в която анти-дискриминационните практики все още не са на достатъчно добро ниво, ние считаме, че е изключително важно да заявим ясно позицията си не само с думи, но и с конкретни действия.

 

– Как приемащата работна среда допринася за успеха на Вашата компания?

Пред спорта, като цяло и футбола в частност все още стоят много предизвикателства за установяване на полезни и доказани не-дискриминационни практики и политики, ние във Футбол Радар се гордеем с екип, които се състои от хора с различна националност, пол, сексуална ориентация и т.н. Считаме, че приемащата работна среда е основен фактор за постигане на фирмените ни цели.

 

 

– Бихте ли поощрили и други бизнеси да подкрепят събития от календара на София Прайд?

Определено, искрено вярваме, че всеки работодател ще успее да осъзнае ползите от създаване на приемаща среда и посредством откритото заявяване на позиция, ще мотивират служителите си, които са част от диксриминирани групи да разкрият максимално потенциала си и да дадат 100% от възможностите си, а не да се чувстват постоянно стресирани и напрегнати.

 

– Вашето послание към ЛГБТИ общността в България?

В сферата на футбола се направиха редици крачки по отношения на справянето с различните форми на дискриминация, но все още има много предизвикателства, когато става въпрос за разнообразие и приемане, особено по отношение на ЛГБТИ хора. Ние във Футбол Радар гордо може да заявим, че имаме ясна позиция и ще продължим да работим за подобряване на практикити по отношение на приемаща работна среда за всички ЛГБТИ хора.