Ivan Peter Angelica

„Куиър Блиц“ е дейност на Билитис, която ще има за цел да ви покаже някои от най-изявените, вдъхновяващи и шарени поддръжници на каузата за ЛГБТ+ права. Хора, които си заслужава да познавате, следвате и понякога просто да се оставите да ви вдъхновят. Днес ви представяме… ъъъм…

  • Кой си ти?

Аз съм един от трима.

  • Добре, тогава. Кои сте вие?

Ние сме Иван Стоянов, Peter Nightingale и Angelica Summer. Като Иван съм възпитател в немско училище, като Peter съм студент в Академията по медии и визуални изкуства, а като Angelica правя концерти и качвам песни в стил политическо инди в YouTubе.

  • Кое те кара да се застъпваш за ЛГБТИ каузи?

Сексапилната осанка на Ангел Джамбазки.

  • Вече доста време живееш в чужбина, защо продължаваш да се застъпваш за ЛГБТИ общността в България?

Защото всяко осемгодишно дете в училището ми има повече човечност и толерантност от който и да е било български футболен псевдмачо ултрас. Защото никое бебе не се е родило от утробата с крясък: Мразя п****и! Защото за всяка избръсната глава аз имам по един изящно избръснат дълъг крак в токче, готов да размаже джендър стереотипите/предразсъдъците на пух и прах. Защото проруската антигей пропаганда продължава да налива рубли в гушите на нашите корумпирани управляващи, докато представители на псевдопатриотични партии друсат хоро с евтини копия на народни носии, ползвайки за свои идоли личности от българската история, които ако бяха живи, по-скоро биха им се изплюли/изсмяли в лицето, отколкото да ги признаят за патриоти. Защото в България ЛГБТИ хората биват нападани физически под път и над път, а и убивани, но официална статистика, както и справедливост за тези случаи липсва. Защото липсват качествени образователни програми на тема ЛГБТИ сексуалност. Защото продължава да липсва клауза в закона, която да ни пази от престъпления по хомофобски подбуди. Защото двойки от един и същ пол не могат да ходят спокойно хванати за ръка в София, не могат да осиновяват деца, да живеят в т.нар. гражданско съжителство, камо ли да сключат брак.

  • Разкажи ни за една твоя мечта, която вече си сбъднал?

Да мога да излизам всеки ден навън облечен по възможно най-фейственият начин без капка последици. И ето – две години поред това вече е факт. Живея в елисейските полета, само че за гейове.

  • Ако можеше да кажеш нещо на твоето 12-годишно аз, какво би било то?

Не си слагай ръката на ютията, за да провериш дали е още топла!

 

Последвай Иван/Питър/Анджелика в Bandcamp | YouTube | Angelica Summer FB Page