„Куиър Блиц“ е нова дейност на Билитис, която ще има за цел да ви покаже някои от най-изявените, вдъхновяващи и шарени поддръжници на каузата за ЛГБТ+ права. Хора, които си заслужава да познавате, следвате и понякога просто да се оставите да ви вдъхновят. Днес ви представяме… Таня Илиева

Коя си ти? Представи се.
Казвам се Таня. Винаги ми е била трудна частта с представянето, защото искам да съм кратка, но никога не ми се получава! Да, обичам да говоря много! 😁 Аз съм влогър, тонрежисьор по професия, нещо като активист (поне така казват някои хора) и не на последно място – човек, вярващ в по-светлото бъдеще и равенството!

Кое те кара да се застъпваш за ЛГБТИ каузи?
На първо място е фактът, че съм част от това ЛГБТИ общество – аз съм Б буквата в него. 😁 Смятам, че когато искаш нещо, е важно да се бориш за постигането му, та затова реших да започна да участвам в подобни каузи с идеи, близки и/или припокриващи се с моите. Така стана факт и каналът ми в YouTube, който първоначално стартирахме с моята партньорка. В момента се поддържа главно от мен и 90 процента от контента му е с ЛГБТИ тематика.

Смело заявяваш позициите си пред хиляди хора, коя е най-възнаграждаващата част от това?
Да заявиш вижданията си винаги има както позитиви, така е доооста негативи! Винаги ще се намират хора, които да те учат как да живееш. Но научиш ли се да се съсредоточаваш повече върху хубавата част, почваш да виждаш, че всяка еднa усмивка, всяка една прегръдка и всяко едно „благодаря“ идващо от хората, на които си помогнал, са повече от безценни!

Ако можеше да кажеш нещо на твоето 12-годишно аз, какво би било то?
Хм, определено много неща! Но най-важното е, че вървя в правилната посока! Че пътят, който съм поела, няма да е най-лесният, но ще е изпълнен с прекрасни хора и преживявания! 🙂

__

Следете работата на Таня, като я последвате в YouTube и Instagram