Liliya Dragoeva

Даваме старт на нова Билитис рубрика, която ще ви запознае с героите на нашата малка организация. Гордо започваме с нашия изпълнителен директор – Лили. Нека строгата ѝ титла не ви заблуждава, тя ръководи Билитис с усмивка и много позитивна нагласа, които заразяват. Щастливи сме да я имаме до нас, за това решихме да ви запознаем с малка част нея.

Коя е Лили? Представи се.
Все още съм на 29, от Габрово, зодия Близнаци. Политолог и социолог по образование, активист по призвание (вече и професия) и пътешественик по душа. Обичам шоколад и истинските взаимоотношения.

Lili Dragoeva

Снимка: Радина Ганчева

Кое е най-хубавото в това да си изпълнителен директор на Билитис?
Позицията определено е предизвикателство, но го казвам в хубавия смисъл, защото ми дава и много възможности. Най-вече ми позволява да се срещам със супер много хора от България и света, които са по-склонни да се вслушат в това, което казвам, понеже съм „директор“. Знам колко е повърхностно, но уви това е реалността, и се опитвам да се възползвам максимално, за да дам глас на предизвикателствата пред ЛГБТИ общността в България.

Ако имаше магическа пръчка, какво щеше да промениш за общността?
Тутакси бих изпарила неприемането на ЛГБТИ хората! За мен разбирането, че ЛГБТИ не сме някакви други и различни, а сме просто хора, които искат да живеят щастливо и спокойно, е ключът към решаването на всички проблеми, с които се сблъскваме. Така че ако имах магическа пръчка, щях да направя българското общество приемащо.

Три неща, които те правят щастлива?
Слънчевото време, аромата на цветя, прегръдка.

Кой е най-ценният урок, който научи в работата си в Билитис?
Колкото и да е трудна и на пръв поглед необятна една цел, винаги може да бъде постигната с постоянство, труд и вяра. Задачата ни не е никак лека, но не губя искрената си убеденост, че сме на прав път и че това, което правим, има смисъл и прави живота на немалко хора по-добър.

 

__

Получавайте новини и още интересно съдържание за събития и инициативи, като се запишете за нашия бюлетин.