Manuela Popova

Тази Билитис рубрика, ще ви запознае с героите на нашата малка организация. Днес е ред на нашия комуникационен мениджър – Мануела. Тя е най-новото попълнение в екипа на Билитис, но толкова бързо си паснахме, че имаме чувството, че винаги сме работили заедно! Вижте как се е представила тя самата:

  • Коя е Мануела? Представи се.

Много хора знаят скучната част за мен, това че казвам се Мануела, на 30 съм, занимавам се с маркетинг и вероятно, че съм част от Билитис и съм създател на „Не ми се обиждай, но..“. По-малко знаят, че обожавам да чета трилъри, да играя RPG игри, да слушам true crime подскасти, да пия бяло вино и да си стоя вкъщи. Обичам да определям себе си, като съвсем нормален човек.

  • Кое е най-хубавото в това да си комуникационен мениджър в Билитис?

Че правя това, което обичам. Подкрепям каузи, от които се интересувам. Също така, когато виждам промяната за общността. Безценно е, че помагам и срещам прекрасни хора по пътя. Билитис ми даде възможността да превърна хобито си в професия и досега нито ден, не съм се чувствала, че работя.

  • Ако имаше магическа пръчка, какво щеше да промениш за общността?

Вярвам, че всички притежаваме магически пръчки и заедно можем да променим каквото си поискаме. Важното е да бъдем заедно в процеса, да се уважаваме и подкрепяме. Така ще дойдат разбирането, приемането и усмивките. Разбира се, ако имах истинска магическа пръчка, щях да ускоря този процес. За това, на първо време ще кажа, че ТИ имаш силата да променяш и ако ЛГБТИ+ хората не сме истински магьосници, то кой друг ще бъде?

  • Три неща, които те правят щастлива?

Близките ми, хубавото кафе и да съм винаги подготвена. (смее се)

  • Кой е най-ценният урок, който научи в работата си в Билитис?

Това, че не трябва да водя битките си сама. През последните години открих как хората с гражданско самосъзнание не са чак толкова малко, колкото си мислех. Това ми даде много сили да продължавам да бутам. В Билитис усещам подкрепа, зад всяка моя идея и потенциал да я развия ако желая. За мен е много трудно да се доверявам на хората, а в Билитис всичко се случи напълно естествено.

 

__

Получавайте новини и още интересно съдържание за събития и инициативи, като се запишете за нашия бюлетин.